2017, a Tűz Kakas éve

Filozófiai háttér

Jin és Jang

Duális világunkban minden két alapvető energiából áll, a Yin-ből és a Yang-ból. A Yin a női típusú energiákat foglalja magába, tehát inkább passzív, befogadó, nyugodt, megadó, lassú, sötét, hideg energia, míg a Yang a férfi oldal, tehát aktív, kifelé áradó, lendületes, tüzes, világos, meleg energia. Fontos tudni, hogy a két energia nem ellentétes, hanem egymást kiegészítő, egymás nélkül nem tudnának létezni, a kettő összhangjából épül fel világunk.

Az Öt Őselem

Világegyetemünkben minden anyagban és jelenségben benne van az Öt őselem: Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz. Ezek különböző törvényszerűségek szerint hatnak egymásra. Van egy támogató és egy ellenőrző, gátló ciklus.

A támogató kör azt mutatja, hogyan táplálják egymást, miként születnek, a gátló ciklus pedig azt, miként rombolják le egymást. A támogató ciklus a következő: Fa táplálja a Tüzet (fát rakunk a tűzre, hogy égjen), Tűz szüli a Földet (hamu lesz belőle), Föld létrehozza a Fémet (a Föld belsejében képződnek a fémek), a Fém szüli a Vizet, a Víz táplálja a Fát.

Ha visszafelé olvasom a kört, akkor mindig nyugtatóan hatnak egymásra az elemek, mivel a „létrehozás” sok energiát vesz el. Így a Fa nyugtatja a Vizet, a Víz nyugtatja a Fémet, a Fém a Földet, a Föld a Tüzet, a Tűz a Fát.

A romboló cikluskör esetében az elemek tönkreteszik egymást: a Fa kiszívja a Földet, a Föld gátak közé szorítja a Vizet, a Víz eloltja a Tüzet, a Tűz megolvasztja a Fémet, a Fém elvágja a Fát.

Kínai asztrológia

A kínai filozófia szerint az egész élet az őselemek egymásra hatásából áll. Minden folyamat leírható egy képlettel, aminek van egy ún. „mennyei ága” és egy ún. „földi ága”. A földi ághoz tartozik a kínai asztrológiából már jól ismert Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly; a mennyei ághoz pedig az 5 őselem Yin és Jang változata, azaz a  Yin Fa, Yang Fa, Yin Tűz, Yang Tűz, Yin Föld, Jang Föld, Jin Fém, Jang Fém, Jin Víz és Jang Víz.

A két ág találkozásából számtalan variáció születhet. Minden évnek, hónapnak, napnak, órának megvan a maga együttállása. Ha éves szinten nézzük, 60 évente találkozik ugyanaz a földi és mennyei minőség, tehát az idei év, amikor a Jin Tűz a Fém Kakassal találkozik, az 1957-es év energetikai mintázatához hasonlít.

Abból, hogy az elemek miképpen kapcsolódnak egymáshoz, következtetni lehet a világban zajló összes folyamatra, legyen az akár gazdasági, akár társadalmi vagy politikai.

Ennek az elméletnek az alapján egy egyénnek is felállítható az ún. Négyoszlopos képlete, a pontos születési adatai alapján (hely, év, hónap, nap óra). A négy oszlopban az első az év oszlopa, a második a hónapé, a harmadik a napé, a negyedik az óráé. Abból, hogy az egyes oszlopokban a mennyei és földi ágban milyen elemek állnak, következtetni lehet az adott ember életének minden területére, pl. személyiségre, egészségre, pénzügyi kérdésekre, munkára, családi kapcsolatokra. Kiderül belőle továbbá, hogy mely elemek kedvezőek számára, és hogy ezeket hogyan tudja erősíteni az életében. A születési alapképletre – az ebben lévő elemekre – mindig hatnak az adott év energiái, uralkodó elemei is.

2017, a Tűz Kakas éve

Tendenciák

kakas2017. február 4-től indul a kínai új év, a Tűz Kakas éve. Idén a Tűz és a Fém elemek a legmeghatározóbbak, melyek az öt őselem cikluskörében egymást gátolják, hiszen a Tűz megolvasztja a Fémet. Mikor két ellenséges elem találkozik, az általában diszharmóniát jelent. A Tűz elem ráadásul egy rendkívül dinamikus, erős energia, mely  – a kreativitás, az öröm, a szenvedély mellett – a hirtelenharagúságot, robbanékonyságot is szimbolizálja. Így tehát fokozottabban előfordulhatnak konfliktusok, vitás helyzetek, mind nemzetközi szinten, mind az egyéni életed szintjén.

A Yin Tűz szimbóluma a gyertya lángja, így ez az energia  magában hordozza az melegséget, meghittséget, érzékenységet, ugyanakkor képes akár nagyobb és pusztítóbb tűz fellobbantására is, ami veszélyeket is rejthet magában. 

A Yin Fém Kakas a hűséget, a pontosságot, a megbízhatóságot, a tettrekészséget, a bátorságot, szívósságot, a szókimondást, a konfliktusok felvállalását, a jól szervezettséget, praktikusságot, családcentrikusságot jelképezi. Erőteljesség jellemezheti ezt az esztendőt, mely valószínűleg nem lesz mentes a nyílt konfliktusoktól, viszont hozhat meglepő megoldásokat. Jó, ha idén a praktikus, már bevált utat követed, mint hogy kockázatos kalandokba bonyolódj. 

Nemzetközi kilátások

A Őselemek 2017-es egymásra hatásából következtetni lehet a világban zajló tendenciákra is, legyen szó akár gazdaságról, akár társadalmi, politikai kérdésekről. Korábban már írtam, hogy a Yin Tűz hozhat nehézségeket, nyílt konfrontálódásokat, hirtelen kirobbanó konfliktusokat. A Yin Fém szimbóluma az ékszer, mely kívülről szépnek és bájosnak tűnik, belül viszont hűvös és kemény fém jelleggel rendelkezik.

Az év tehát nem valószínű, hogy a békességről fog szólni. A tűzzel kapcsolatos balesetek, konfliktusok valószínűsége nagy lehet, mint pl. robbantás, robbanás, tűzesetek, légi balesetek. Ugyanakkor mivel a Kakas úgynevezett „Románc virága” és „Akadémikus” csillagként is ismert, így az év kedvez az év a szórakoztató- és szépségiparnak, valamint a közösségalkotásnak és a technológiai újításoknak is.

Legutóbb 60 évvel ezelőtt, 1957- ban volt Yin Tűz Kakas év. Ebben az évben Rómában aláírták az Európai Gazdasági Közösség létrehozásáról szóló dokumentumot. Nagy-Britannia felrobbantja az első angol termonukleáris bombáját a Karácsony-szigeten. Vízre bocsátják a szovjet haditengerészet első atomhajtóműves tengeralattjáróját. A Szovjetunió képessé válik interkontinentális ballisztikus rakéta indítására. Pályára áll a szovjet Szputnyik-1,az első műhold, majd a Szputnyik-2, melynek fedélzetén eljut az világűrbe az első élőlény, Lajka kutya. Az USA első atomerőműve megkezdte működését Shippingportban. Bemutatták Leonard Bernstein: West Side Story című musical-t. Megkezdi hivatalos működését a Magyar Televízió.

Gazdaság

A 2017-os év kedvez a Tűz és a Víz elemhez tartozó ágazatoknak. A Tűz elemű szektorok – mint az oktatás, felsőoktatás, könyvtár, étterem, pénzügy, tőzsde, energia ipar, elektronika, elektromosság, állatokkal kapcsolatos szakmák, minden olyan terület, ahol kemencét használnak, és az olyan munkák, ahol az intellektus a fontos – jól jövedelmezőek lehetnek. A Tűz elemhez kötődik a levegő elem is, ami fellendítheti a légi forgalmat, az űrkutatást is.

gazdaságUgyanígy a Víz ágazatok is számíthatnak fellendülésre és gyarapodásra. Ilyenek a folyékony dologgal kapcsolatos területek, mint a hajózás, benzin, festék, ital stb…, a szellemi, spirituális dolgok, posta, hírközlés, hirdetés, bank szektor, zene, irodalom.

A Föld elemű ágazatokban – mint a földművelés, mezőgazdaság, építő ipar, kivitelezés, ingatlan-kereskedelem, a kerámia, tégla előállítása, kereskedelme, a kényelmet, biztonságot nyújtó szolgáltatások – sok lehet a munka, de a növekedés mégis valószínűleg lassú lesz. Ezt a Víz elem tudná előmozdítani, ami csekély mértékben van jelen az évben.

A Fém szektorok még lassabb növekedésre számíthatnak, és nagy lehet a konkurencia. Ilyenek a fémekkel foglalkozó iparágak, ékszerészek, becslők, autószerelők, szervező tevékenységek, kommunikáció, hardverekkel kapcsolatos iparágak, kozmetika, bőrrel kapcsolatos szakmák.

A Fa ágazatoknak -építészet, tervezés, bútor ipar, textil ipar, ruha ipar, papírgyártás, minden, ami ellátással kapcsolatos, mint kórház, óvoda, étterem, kávézó stb – sem túl szerencsés a helyzetük idén, lassú növekedésre számíthatnak.

Egészség

A Yin Tűzhöz tartozik a vérkeringés, az idegrendszer, az agy, valamint a szemek. A Kakas, mint fém elem, gyengíti a tüzet (hiszen a tűz megolvasztja azt), ráadásul nem kap idén támogatást a Fa elemtől sem, így az évben gyakrabban fordulhatnak elő keringési problémák, idegrendszerrel, aggyal, szemmel kapcsolatos gondok. Ha szeretnéd ezt a hatást kiküszöbölni, akkor erősítsd a Fa elemet, például hordj zöld színű ruhákat, alkoss, éld meg a kreativitásodat, fogyassz sok leveles zöldséget.

A fém elemhez a tüdő és légzőszervek, valamint a bőr tartoznak. Mivel a Kakas  a Jinegészséges Tűzzel áll együtt idén, és a Tűz megolvasztja a Fémet, így ezekkel kapcsolatban is megjelenhetnek problémák. Ennek kiküszöbölésére erősítsd meg a Föld elemet, pl. kertészkedj, kirándulj, meditálj, hordj sárga, barna színeket, fogyassz földben termő növényeket.

A Jin Tűz Fém Kakas évében gyenge a Fa és a Víz elem. Így az ezekhez az elemekhez kapcsolódó testrészek, szervek egyensúlya könnyebben felborulhat. A Fa elem gyengesége miatt előfordulhat fejfájás, szem és máj problémák, hajhullás. Ha szeretnéd ezt a hatást kiküszöbölni, akkor erősítsd a Víz elemet, tehát figyelj a bő folyadékbevitelre, ússz, fogyassz sok lédús gyümölcsöt, levest, hordj sötét színeket.

A gyenge víz elem miatt lehetnek vese, húgyhólyag panaszok és lábbal kapcsolatos problémák. Előtérbe kerülhetnek félelmeid, érzékeny lehetsz, és hajlamos lehetsz a siránkozásra, panaszkodásra. A Víz elem megerősítésére szintén használhatsz Fém elemet, tehát sportolj, fogyassz csípős ételeket, fehér, ezüst, arany színeket, és emellett sokat segít, ha edzed a kitartásodat, a határozottságodat, és bátran kiállsz saját magadért.

Mit hoz neked a 2017-es év?

Ha nem tudod, a képre kattintva könnyedén megnézheted, hogy melyik kínai állatövi jegy évében születtél, csak arra figyelj, hogy a kínai rendszer szerint az év február 4-ével kezdődik, tehát ha mondjuk januárban születtél, akkor le kell vonnod a születési évedből egy évet, és az lesz a csillagjegyed.

A Kakas év előnyös lehet neked, ha Kakas, Bivaly, Kígyó, Sárkány évben vagy napon születtél. Ha Majom, Patkány, Sárkány évben vagy napon láttad meg a napvilágot, most nagy lehet az igényed a társasági életre, és könnyen tudsz kapcsolatot létesíteni. Ha Nyúl, Ló évben vagy napon születtél, akkor nehézkesebb lehet számodra ez az év, ennek enyhítésére javasolt valamilyen sárkányt ábrázoló tárgy magadnál hordása (pl. kulcstartó vagy medál). Ha Nyúl vagy, sok változásra, nagy pozíció váltásra  számíthatsz ebben az évben, mivel ez az állat áll oppozícióban van a Kakassal. Kiváló alkalom lehet számodra a költözés, lakhely-vagy munkahelyváltás, akár házasságkötés. Ha Disznó, Kecske napon vagy évben születtél, akkor szintén számíthatsz mozgalmasságra.

Ha még pontosabban szeretnéd látni a téged érő hatásokat, akkor jó, ha ismered a 4 oszlopos képletedet. Ez a születési helyed, időd (év, hónap, nap és óra) alapján állítható fel. Egy oszlopnak két minősége van, az egyik az ún. „földi ág”, ide tartozik a kínai asztrológiából már ismert Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly; a másik pedig az ún. „mennyei ág”, ide tartozik az 5 őselem Yin és Jang változata. Így tehát a mennyei törzsben megkülönböztetünk Yin Fát, Yang Fát, Yin Tüzet, Yang Tüzet, Yin Földet, Jang Földet, Jin Fémet, Jang Fémet, Jin Vizet és Jang Vizet. A saját elemed – amiről alább sokat olvashatsz – nem más, mint a születésed napján a mennyei törzsben lévő elem.

4 oszlopos képletedhez kattints ide, írd le a pontos születési adataidat (hely, év, hónap, nap, óra), és e-mail-en megkapod a képletedet, melyből megtudhatod, mi a saját elemed, és mik a támogató elemeid: info@fengshuizzunk.hu

Ha ismered már a Négyoszlopos képletedet, és tudod, mi a te saját elemed, és melyek a támogató elemeid, akkor most elolvashatod, mit üzen neked személy szerint ez az év. Mivel a Majom évében a Tűz és a Fém elemek a legmeghatározóbbak, ha ezek a te támogató elemeid, akkor kifejezetten szerencsés lehet számodra az év.

 Ha saját elemed Fa

Lassabb növekedés 2017-ben.

fa1Amit a Jin Tűz hoz számodra: 2017-ben megmutathatod magadat a világnak. Remek adottságok vannak számodra az önkifejezésre, megélheted a kreativitásodat, meg tudod valósítani az ötleteidet! Valószínűleg mozgalmas éved lesz, élénk társasági életet élhetsz, és elfoglaltnak érezheted magadat. Lehetőségeket kaphatsz, hogy megmutasd a tehetségedet. Népszerű lehetsz a barátok körében (akár pozitív értelemben, akár negatívban, pl. pletykák). Figyelj, hogy a túl sok aktivitás lemeríthet. Ha „erős Fa” vagy, akkor könnyen elismernek, ha „gyenge Fa”, akkor lemerít a sok aktivitás vagy sok kritikát kapsz.

Amit a Fém Kakas hoz számodra: A felelősség kérdése kerül előtérbe.felelősségteljesebb pozíciót kaphatsz a munkahelyeden, és meglehet, hogy keményen kell dolgoznod. Érezhetsz hatalmi nyomást ebben az évben pl. főnöktől, hatalmi szervektől. Ha nő vagy, akkor a Fa elem képviseli a párkapcsolatodat, szerelmi esélyeidet. Könnyen ismerkedhetsz ebben az évben, és megtalálhatod a párodat.  Ha „gyenge Fa” vagy , valószínűleg túlórákra számíthatsz a munkahelyeden. Ha „erős Fa” vagy, akkor kiválóak a lehetőségeid a karrieri előmenetelben, és nőként a párkapcsolatban is.

Ha saját elemed Tűz

Kiváló lehetőségek 2017-ben.

fireAmit a Jin Tűz hoz számodra: Előtérbe kerülnek a barátok, testvérek, ismerősök az emberi kapcsolatok. Az év legnagyobb részét velük töltöd majd. Kiváló az időszak az önmagadba való elmélyülésre, az önismeret gyakorlására is. Ha a ún. „gyenge Tűz” vagy, akkor ezek a kapcsolatok erősíteni fognak, jó tanácsokkal látnak el a barátaid, a munkatársaid pedig a segítségedre lesznek. Viszont ha „erős Tűz” vagy, akkor a barátok könnyen bajba sodorhatnak, rivalizálással, konkurenciával nézhetsz szembe.

Amit a Fém Kakas hoz számodra: A Fém az az elem, ami a te esetedben az anyagi jóléthez kapcsolódik. Ennek köszönhetően valószínűleg ez az év elsősorban a pénzkeresésről, befektetésekről, anyagi dolgokról szól. Férfiak esetében a Fém elem képviseli a párkapcsolat területét. Ha férfi vagy, könnyen ismerkedhetsz, vagy mélyülhet a párkapcsolatod, és előtérbe kerülhet házasság is. Ha „erős Tűz” vagy,  jó pénzügyi lehetőségek övezhetnek egész évben, érdemes befektetned, anyagilag fellendülhetsz, és férfiként jó párkapcsolati kilátásaid lehetnek, különösen, ha jók az emberi kapcsolataid úgy általában. Ha „gyenge Tűz” vagy, könnyen kialakulhat benned pénzügyi nyomásérzetet, és lehet, hogy küzdened kell az anyagi biztonság megteremtéséért, nem hullik könnyen az öledbe a siker. Előfordulhatnak pénzügyek terén az ingadozások, ha jön is be nagyobb pénz, az meglehet, hogy el is megy. És fordítva is igaz, ha eleinte kevesebb pénz jön be, később, az év második felében érkezhet több.

Ha Jin vagy Yang Tűz napon születtél, akkor a Kakas az ún. Nemesembered. Ez azt jelenti, hogy sok segítséget, támogatást kaphatsz az évben.

Ha Yin Tűz napon születtél, akkor a Kakas egyben az Akadémikus csillagod is. Ez mutatja, hogy remek intellektuális és tanulási képességekkel rendelkezel. (Igaz lesz ez minden ebben az évben született kisbabára is, hiszen most is Jin Tűz év van.)

Ha saját elemed Föld

Jó adottságok 2017-ben!

föld2Amit a Jin Tűz hoz számodra: A Tűz táplálja a Földet, segíti a növekedésben, így ha Föld elemű vagy, ebben az évben élvezheted a Tűz támogató energiáját. A Tűz elem a Földnek az ún. eredet eleme, amely képviseli a szülőket, tanárokat, a védelmet, tanulást, tudást, egészséget. Tehát minden valószínűség szerint az egészséged, a tanulás, a család kerülhet előtérbe idén. Gyakran találkozhatsz olyan emberekkel, akik foglalkoznak veled, és sok időt tölthetsz azzal, hogy tanulsz az idősebbektől vagy tanároktól, akik jó tanácsokkal, támogatással, odafigyeléssel fordulnak feléd. Ha jó elemed a Tűz, akkor ezek a tanácsok segíthetik akár a karrier előmeneteledet, pénzügyi befektetéseidet is, de ha nem kedvező elemed, akkor vagy nem fogadod el a tanácsokat, vagy nem lesznek rólad jó véleménnyel. Ez vezethet meggondolatlan döntésekhez, veszteségekhez akár munkában, akár a pénzügyekben vagy lehetőségekben.

Amit a Fém Kakas hoz számodra: A Fém elem mutatja a viselkedésedet, az önkifejezésedet, az emberi kapcsolataidat, azt, amit láttatsz magadból másoknak. Ez az év lehetőséget biztosít számodra, hogy felvállald és kifejezd magad. Aktív társasági életre számíthatsz, kibontakoztathatod a kreatív energiáidat, megvalósíthatod az ötleteidet. De mivel a Föld gyengül a Fém hatására, így te is könnyen lemerülhetsz. Az év az adás-kapásról szól. Megszerzel valamit (pl. tudást, támogatást), de azt tovább is adod. Egészségedben javulást tapasztalhatsz, majd visszaeshetsz, illetve fordítva. Lehet, hogy valami rosszul kezdődik, és mégis jó vége lesz. Lehetnek jó lehetőségeid, de könnyen el is tűnhetnek. Ha „gyenge Föld” vagy, és kedvezőtlen elemed a Fém, akkor könnyen lemerülhetsz, és sokat kritizálhatnak mások, viszont ha „erős Föld” vagy, akkor sok jó lehetőségre számíthatsz, és a környezetedtől sok megerősítést, dicséretet kaphatsz.

Ha saját elemed Fém

Jó lehetőségek 2017-ben.

metalAmit a Jin Tűz hoz számodra: Mivel a Tűz megolvasztja a Fémet, így nyomást gyakorol rá. A Jin Tűz számodra a munkát, a karriert, a főnöködet, a felsőbb hatalmat, a felelősség felvállalását jelképezi. Könnyen találkozhatsz korlátokkal, illetve nyomás alatt érezheted magadat a munkád által. Azonban minden lehetőséged megvan arra, hogy kezeld a felmerülő problémákat, és 2017-ben a karrieredben érhetsz el áttörést. Ha nő vagy, akkor idén kiemelt szerepet kap életedben a párkapcsolat is. Ha egyedülálló vagy, könnyen ismerkedsz, ha kapcsolatban vagy, akkor valószínűleg sok időt töltesz a pároddal. Ha „gyenge Fém” vagy, és a képletedben erős a Föld elem, akkor ez jót jelenthet számodra az előmenetel szempontjából, ha viszont nincs Föld elemed, és nem jó elemed a Tűz, akkor valószínűleg inkább nyomás alatt érzed majd magadat. Elképzelhetőek nehézségek, de túl tudsz rajtuk lendülni, és a végkifejlet szerencsés lehet.

Amit a Fém Majom hoz számodra: A Fém elem számodra mutatja a barátok, kollegák, hozzád hasonló korú ismerősök és önmagad területét. Ha „gyenge Fém” vagy, és jó elemed a Fém, akkor ők nagy segítségedre lesznek, amikor szükséged lesz rájuk, ott lesznek, és segítenek téged minden szempontból, és elősegíthetik a pénzügyi szerencsédet is. Ha „erős Fém” vagy, és kedvezőtlen elemed a Fém, akkor könnyen meglehet, hogy inkább bajba sodornak, főként jogi, pénzügyi, karrier szempontból.

Ha saját elemed Víz

Lassabb növekedés 2017-ben.

waterAmit a Jin Tűz hoz számodra: A Víznek a Tűz az ún. pénz eleme. Ez az év számodra legfőképpen az anyagiakról, a befektetésekről, a pénzügyekről, és ha férfi vagy, akkor a párkapcsolatról is szól. Ha „erős Víz” vagy, akkor ez jó lehetőségeket hozhat neked, szerencsés lehetsz a pénzügyekben, és könnyen meg tudod sokszorozni a bevételeidet, befektetéseidet, és nagy valószínűség szerint a szerelemben is szerencsés lehetsz – ha férfi vagy. Ha „gyenge Víz” vagy, akkor könnyen lehet, hogy pénzügyi nyomásként érzékeled a Tűz hatását. Mivel a Yin Tűz oppozícióban van a Jin Vízzel, így ha Jin Víz van a képletedben, számíthat feszültségekre, esetleges pénzügyi konfliktusokra, változásokra. Ha viszont Yang Víz van a képletedben, a pénzügyi szerencse könnyen elérkezhet hozzád 2017-ben.

Amit a Fém Kakas hoz számodra: A Fém nagy támogatást és védelmet adhat neked. Valószínűleg szívesen lépsz kapcsolatba a szüleiddel, tanáraiddal vagy idősebb emberekkel. Ha netán anyagi gondod adódik, akkor a szeretteidre bizton számíthatsz, különösen, ha „gyenge Víz” vagy. Ha „erős Víz” vagy, akkor valószínűleg neked kell támogatnod a többieket, és ez lefáraszthat.

Repülő Csillagok 2017

DK D DNY
9 5 7
K 8 1 3 NY
4 6 2
ÉK É ÉNY

Globális szemszögből

A 2017-esesztendő Gua száma a 1-es, amit más néven távoli jövő gazdagság és harmónia csillagnak is hívunk. Mivelcsillagok középen helyezkedik el, és a középső rész mindig kihat az egészre, így mindenhol a világban, de legfőképp a Közép, illetve Középső jelzőkkel illetett területeken (akár világszinten, akár kontinens, ország, régió, város stb… szintjén) jól megalapozhatóak most a hosszútávú harmónia alapjai. Az ellentétek könnyebben kisimulhatnak.

A 2-es betegség csillag ebben az évben Észak-nyugaton helyezkedik el. Ezeken a területeken vagy ezekkel a területekkel kapcsolatban könnyen alakulhatnak ki járványok, betegségek, gyengülő tendenciák a gazdaságban, pénzügyekben, ember kapcsolatokban.

Nyugaton Hiszen a 3-as vita csillaga itt helyezkedik el. A nyugati jelzőkkel illetett területeken nagy aktivitás, változások várhatóak. Ezeket könnyen kísérik vitás helyzetek, konfliktusok, nézeteltérések.

Észak-keletre érkezik idén a 4-es szerelmi és szellemi sikerek csillaga. Így itt erősek lehetnek szellemi, kreatív energiák, forradalmi ötletek fogalmazódhatnak meg, új kapcsolatok, új együttműködések születhetnek mind politikai, mind gazdasági szinten.

Délen helyezkedik el a 5-ös váratlan események csillaga, így ezeken a területeken könnyen előfordulhatnak nem várt események, balesetek, természeti katasztrófák.

Az északi területeken jók lehetnek errefelé a karrierlehetőségek, de könnyen összetűzésbe kerülhetnek ezek a területek valamilyen felsőbb hatalommal. Kétes jogi ügyekbe is könnyen keveredhetnek. Hiszen itt uralkodik a 6-os jogi ügyek csillag.

Az dél-nyugati területek könnyen keveredhetnek pletykákba, botrányokba, híresztelésekbe a 7-es botrány-csillagnak köszönhetően.

A keleti területek válhatnak a gazdagság, az anyagi jólét fellegvárává, mert itt található idén a 8-as jelen gazdagság csillag. Könnyen meg lehet teremteni errefelé a jólét alapjait.

A dél-keleti  területek reflektorfénybe kerülhetnek, nagy népszerűség övezheti őket idén az ide vándorló 9-es eljövendő gazdagság csillag miatt. Az ezeken a területeken indított hosszú távú befektetések valószínűleg igen jól megtérülnek majd. Kialakulnak a jólét alapjai.

 Hogyan hatnak az éves Repülő Csillagok a lakásodra és ezzel az életedre?

Ezt akkor tudod meg legpontosabban, ha ismered lakásod házhoroszkópját. Az éves Repülő Csillagoknak van egy általános hatásuk – ezeket alább meg is osztom veled-, ugyanakkor hatást gyakorolnak az eredeti házhoroszkópodra, aminek sokkal erősebb hatása van az életedre.

Tudj meg még többet a házhoroszkópról ide kattintva!

Ha még nem ismered lakásod házhoroszkópját, és érdekel, akkor vedd fel velem a kapcsolatot itt: info@fengshuizzunk.hu vagy 06-20-418-0801.

Amennyiben már rendelkezel lakásod házhoroszkópjával, és szeretnéd tudni, hogyan hatnak az éves energiák konkrétan a te lakásodra, így az életedre, és hol milyen éves orvoslást alkalmazz (nem feltétlen egyezik meg az általános éves orvoslás azzal, amire neked van szükséged a házhoroszkópod miatt), akkor ehhez szintén konzultálj velem!

Ház középpontja

A ház középpontjába az 1-es harmónia csillag repül be idén. Ez harmóniát hozhat az összes életterületen, hiszen a középső rész kihat az egészre. Legyen az munka, pénz, szerelem vagy emberi kapcsolatok, mindenképp érdemes most hosszú távú stratégiát alkotni azzal kapcsolatban, mit is szeretnél elérni az egyes területeken.

Erősítése: egy kisebb mozgó tárgy, mobil. Azért kell óvatosan bánni a mozgó tárgyakkal, mert erősíti az adott területen lévő Vízcsillagot is, amely a ház horoszkópjából derül ki. Ha itt jó Vízcsillag van, akkor bátran lehet még több mozgó tárgyat betenni.

Észak – Karrier

karrierlétraA Karrier területén helyezkedik el idén a 6-os jogi ügyek csillag. Könnyen keveredhetsz jogi és adminisztratív bonyodalmakba a munkád során. Figyelj a hivatalos papírokra és a jogi tisztaságra. Kedvez az időszak a karrierben az előmenetelnek, a kemény munkának, a pozícióváltásnak.

Orvoslás: 1, 3 vagy 4 szál bambusz vízben

Dél-nyugat – Párkapcsolat, szerelem

A 7-es botrány csillag kerül idén erre a területre. Könnyen lehet, hogy a pároddal kapcsolatos pletykák, rosszindulatú híresztelések gyengítik a kapcsolatodat. Vagy csak egyszerűen a párkapcsolattal kapcsolatban keveredsz bonyodalmakba, félreértésekbe. Fontos a tiszta, őszinte kommunikáció.

Orvoslás: 1, 3 vagy 4 szál bambusz vízben

 Kelet – Egészség, család

A  8-as jelen gazdagság csillag kerül ide idén. Kiváló lehetőségek nyílnak a családi harmónia megteremtésére és az egészség harmonizálására.család Érdemes ezekbe most energiát, időt, pénzt fektetni, mert hamar érzékelhetően meg fognak térülni. Ha például rendezetlenek a családi viszonyaid, keress olyan technikát, melyek segítenek ennek a feloldásában, pl. családállítás. Az egészségben kezdd el megreformálni a táplálkozásodat, ha most nem étkezel megfelelően. Ha még nem teszed, sportolj rendszeresen! Találj valamilyen alternatív módot a stresszkezelésre, hogy a szellemi, érzelmi állapotod is rendben legyen, hiszen az is az egészség alapja. Most végre megtérülhetnek az eddig tett erőfeszítéseid. A konfliktusok könnyen elsimulhatnak, megoldást találhatsz a problémákra.

Erősítése: egy kisebb mozgó tárgy, mobil. Azért kell óvatosan bánni a mozgó tárgyakkal, mert erősíti az adott területen lévő Vízcsillagot is, amely a ház horoszkópjából derül ki. Ha itt jó Vízcsillag van, akkor bátran lehet még több mozgó tárgyat betenni.

Dél-kelet – Gazdagság, siker

A Gazdagság, siker életterületen helyezkedik el idén a 9-es jövő gazdagság csillag. Ez most egy remek lehetőség lehet a hosszútávú befektetések elindítására. Megteremtheted a jólét és a siker alapjait hosszútávon.

Erősítése: egy kisebb mozgó tárgy, mobil. Azért kell óvatosan bánni a mozgó tárgyakkal, mert erősíti az adott területen lévő Vízcsillagot is, amely a ház horoszkópjából derül ki. Ha itt jó Vízcsillag van, akkor bátran lehet még több mozgó tárgyat betenni.

Észak-nyugat – Segítők, utazás

Erre a területre idén a 2-es betegség csillag repül be idén. Ez főleg a családfők életében hozhat gyengülést, visszaesést. Nehézkesebb idén az előlépés, a karrierépítés és bármilyen pozícióváltás, legyen az akár költözés vagy munkahely váltás. A segítség sem biztos, hogy időben érkezik, könnyen érezheted úgy, hogy egyedül kell boldogulnod.

Orvoslás: fém wu’ lou, 6-os kínai fémpénz füzér. Egyéb olyan szimbólum, ami a te világképedben a gyógyulást szimbolizálja, pl. gyógyító buddha.

Nyugat – Kreativitás, gyerek

childrenErre az életterületre a 3-as vita csillag repül be. Ez vitás helyzeteket, konfliktusokat hozhat, ha van gyermeked, akkor vele kapcsolatban.A kreativitásod különösképp szárnyalhat. Onthatod magadból a jobbnál jobb ötleteket, és nagyon lelkes lehetsz. Az ötleteidet azonban könnyen támadások érhetik, viták robbanhatnak ki körülöttük.

Orvoslás: Tűz elem bevitele: gyertya, piros szín (tökéletes például egy piramis alakú piros gyertya)

Észak-kelet – Önművelés, tudás

Ezen a területen helyezkedik el idén a 4-es szerelmi és szellemi sikerek csillag. A tanulásban most kiváló eredményeket érhetsz el, legyen szó akár konkrét tanfolyamról, iskolai tanulmányról vagy akár az életutadon tanulandó dolgokról. Figyelj, hogy mentálisan nehogy túlfeszülj. Hajlamos lehetsz a sok gondolkodásra. Meglehet, hogy nehezen tudsz leereszteni. Tudatosan figyelj oda arra, hogy le tudj nyugodni, mikor szükséges. Például sajátíts el egy meditációs technikát.

Orvoslás: Tűz elem bevitele: gyertya, piros szín (tökéletes például egy piramis alakú piros gyertya)

Dél – Hírnév

Ezen a területen uralkodik idén az 5-ös váratlan események csillaga. A népszerűséged, hírneved hullámozhat. Meg kell dolgoznod idén a hírneved erősítéséért, nem hullik az öledbe az elismertség, a népszerűség. Könnyen találkozhatsz akadályozó tényezőkkel.

Orvoslás: 6-os kínai fémpénz füzér, 6 rúdból álló, fém szélcsengő

Jupiter Nagyherceg

Az év uralkodó csillaga, a Jupiter Nagyherceg a Kakasévében Nyugaton (a nyugati rész középső harmadában) helyezkedik el. Nem szerencsés, ha ezen a területen építkezel vagy ásol, földmunkát végzel, nem jó “megzavarni” a Nagyherceget, mert akkor veszteségeket, problémákat okozhat. Lehetőleg ne ülj szemben a nyugati iránnyal.

Orvoslás: Tegyél ki a nyugati területre (a nyugati rész középső harmadába) egy Pi Yao-t.

Sui Po, az Évtörő

A Nagyherceggel szemközti irányban van az oppozíció helye, idén Keleten (a középső harmadban). Nem ajánlatos háttal ülni ennek az iránynak. Itt sem szerencsések a felújítások, földmunkák, nagy zajjal járó tevékenységek, mert ha itt megborul a harmónia, akkor könnyen egészségügyi, anyagi és egyéb gondok jelentkezhetnek.

Orvoslás: Ajánlatos egy Sárkányt ábrázoló tárgyat, illetve egy Pi Yao-t Keletre (a középső harmadba) helyezni.

Három Shá

Az ún. 3 shá egy ártalmas energia, mely évről évre változtatja a helyét. Nem jó háttal ülni annak az iránybak, ahonnan ez az energia hat. Ezt a területet se bolygasd, lehetőleg kerüld is el. 2017-ben a Három Shá iránya  idén keleti (Észak-kelet középső harmadától Dél középső harmadáig tartó terület). Három shá napokon (Tigris, Nyúl, Sárkány) lehetőleg semmi érdemlegeset ne tegyél. (Ha érdekel, ezeket a napokat megtalálod a Repülő Csillag Hírek aktuális havi lebontásában itt: http://fengshuizzunk.hu/repulocsillaghirek/havi-es-napi-repulo-csillagok)

Orvoslás: Helyezz lakásod/irodád keleti részébe egy Pi Yao-t, egy Chi Lin-t és egy Fo kutyát ábrázoló képet!