Aktuális

Érkezik a 9-es kor

Bár a 9-es kor csak 2024. februárjában kezdődik hivatalosan, az átmenet a korszakok között nem egyik napról la másikra történik, hanem több év alatt fokozatosan, azaz már aktívan benne vagyunk a folyamatban. Ilyenkor érezhetően megcsap minket a változás szele, a 8-as kor energiái fokozatosan erejüket vesztik, és a 9-es korhoz kapcsolódó más jellegű megélések, feladatok kezdik éreztetni a hatásukat. De hogy mit is jelent ez pontosan, azt megpróbálom az alábbiakban elmagyarázni.

Feng Shui időszámítás

A Feng Shui időszámítása asztrológiai és asztronómiai szempontok szerint különböző cilusokon alapul. Egy ún. nagyciklus 180 évig tart. Ez felosztható három 60 éves ciklusra (Alsó, Középső és Felső ciklus). Ennyi idő kell ahhoz, hogy a kínai asztrológiából már jól ismert 12 Földi Ág (Patkány, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó) és 10 Mennyei Törzs (az 5 őselem yin és yang változata, azaz a  Yin Fa, Yang Fa, Yin Tűz, Yang Tűz, Yin Föld, Jang Föld, Jin Fém, Jang Fém, Jin Víz és Jang Víz) találkozásából pont ugyanaz az együttállás szülessen.

A 60 éves ciklusok további három 20 éves periódusra oszlanak, így összesen tehát 9 korszak van. A taoistáknak már az i.e. 3. században voltak megfigyeléseik arra vonatkozóan, hogy a Göncölszekér égi mozgása, a Sarkcsillag körüli keringése összhangban áll a földi életben bekövetkező folyamatokkal, változásokkal. A taoista hagyomány szerint a Göncölszekér valójában kilenc (nem pedig 7) fő csillagból áll. Ezek közül mindig van egy uralkodó csillag, amelynek az uralma 20 éven át tart, majd őt követi a következő soron következő csillag.

A 9 csillagot a Feng Shuiban leggyakrabban egyszerűen csak számokkal jelenítjük meg, de családtagok neveit, trigramokat, őselemeket, égtájakat, színeket, testrészeket, szerveket, tulajdonságokat stb… is lehet társítani hozzájuk. Ezzel a 9 számmal dolgozik az Iránytű módszer és a Repülő Csillag módszer is, de teljesen más megközelítés szerint.

Repülő Csillag módszer

A Repülő Csillag módszer különlegessége az, hogy a tér és az idő összefüggésében vizsgálja a környezet és az ember kapcsolatát. A tér az épület tájolása, külső környezete, és a külső és belső felépítése. Az idő pedig arra vonatkozik, hogy mikor épült a ház, mikor születtek a lakói, és hogy hogyan változik a csillagok által közvetített csí (energia) időszerűsége, minősége.

Időszerű és nem időszerű csillagok

Az egyes korszakokban a csillagoknak más és más minősége érvényesül. Minden periódusban van 3 időszerű és 6 nem időszerű csillag. Időszerű mindig az uralkodó csillag és az uralkodásban később majd őt követő két másik csillag. Ők tudják leginkább elősegíteni a kedvező változásokat, a harmóniát, a lehetőségek áramlását, míg a nem időszerű csillagok inkább kedvezőtlen hatást gyakorolnak, stagnálást, nehézségeket okoznak.

A 8-as korban, 2004-2023 között értelemszerűen a 8-as csillag az uralkodó, amelyet úgy is hívunk, hogy jelen gazdagság csillaga. Rajta kívül időszerű még a 9-es jövő gazdagság csillag és az 1-es távoli jövő gazdagság és harmónia csillaga, akik a későbbi uralkodás várományosai.

2024-2044 között, a 9-es korban a 9-es csillag lesz az uralkodó, azaz a jelen gazdagság csillag. Mellette időszerű marad az 1-es csillag is mint a jövő gazdagság csillaga, és kb. 120 év után ismét időszerű lesz az elmúlt időszak egyik legkártékonyabb csillaga, a 2-es Fekete csillag, amely így újra érvényre tudja juttatni a pozitív hatásait, és segíteni fog bennünket a stabilitás megteremtésében.

Mivel 20 évenként változnak a korszakok, ezért minden házhoroszkóp (a ház Repülő Csillag térképe), ami 2004 és 2023 között készült, felülvizsgálásra szorul, hiszen lesz olyan csillag, ami eddig kedvező volt, az új korban viszont nem lesz az, és olyan is, amely eddig kedvezőtlen volt, és most időszerűvé válik, azaz pozitív lesz. Ennek megfelelően változnak a lakásban a kedvező, kedvezőtlen területek, és más orvoslásokra, színekre van szükség, mint eddig. 

Éves, havi, napi Repülő Csillagok

Egy adott 20 éves korszak hosszú távon gyakorol ránk hatást, így elsősorban a nagyobb ívű célkitűzéseinket, stratégiánkat tudja segíteni, és olyan változásokat idéz elő, amelyek nem egyik napról a másikra történnek.

Azonban minden évnek, sőt, minden hónapnak és napnak is megvan a maga uralkodó csillaga, ami szintén hat ránk. Ezek sokkal inkább befolyásolják a dolgaink menetét rövid távon. Ha tehát van olyan területe az életünknek, amelyben sürgetőbb változást szeretnénk, akkor érdemes odafigyelni az éves Repülő Csillagokra is. Ha pedig egy-egy fontosabb időpont megválasztásáról kell döntenünk, akkor megnézhetjük a havi vagy napi Repülő Csillagokat is. A 2022. évi Repülő Csillagokról itt tájékozódhatsz.

Viszlát 8-as kor

Ahogy már korábban említettem, a korszakok közötti átmenet nem egyik napról a másikra történik, hanem már erősen benne vagyunk a folyamatban. A 8-as Fehér csillag fokozatosan gyengül, a 9-es Lila csillag pedig erősödik.

A 8-as kor a Föld elemhez kapcsolódik, így az elmúlt 20 év kedvezett az építőiparnak, az ingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatásoknak és ügyleteknek. A 2000-es évek eleje óta az ingatlanárak és a földek ára is világszerte sokat emelkedtek, és sok embert tettek gazdagabbá. Aki ebben a korszakban ingatlanból kereste a pénzét, az nagy valószínűség szerint jól járt.

A Föld elemhez kapcsolódnak a kézzel megfogható dolgok is, így a 8-as kor kedvezett azoknak az ágazatoknak is, amelyben szerepet játszik konkrétan a kéz, pl. masszázs vagy az okostelefonok piaca (gondoljunk csak bele, hányszor vesszük kézbe, nyomkodjuk nap mint nap..), kézműves termékek, kényelmet, biztonságot nyújtó szolgáltatások. Jelenleg elkezdhetjük érzékelni a Föld elem hanyatlását. Az ingatlanárak vélhetően szép lassan csökkenni fognak, és az ingatlanpiac már nem lesz olyan élénk a 9. periódusban. 

Üdv a 9-es korban

Ha sikeresek szeretnénk lenni, akkor mindig érdemes számot vetni, elgondolkodni azon, hogy céljaink, jövőképünk vajon összhangban van-e a jövő tendenciáival, illetve abban az iparágban dolgozunk-e jelenleg, ami hosszú távon is prosperál, vagy esetleg célszerű lenne váltani vagy újítani a meglévőn belül a trendeknek megfelelően. Az alábbiakban megpróbálom összefoglalni, hogy mely területek, iparágak számíthatnak fellendülésre a 9-es korban. 

A 9-es csillag „9-es Lila csillag” néven ismert, és csillagászatilag megegyezik az Alcor csillaggal. Eleme a Tűz. A csillaghoz kapcsolódó Li trigram a Középső lány a családban. Ebből következik, hogy a nők szerepe felértékelődhet ebben a korszakban. Különösen a középkorú nők érhetnek el jelentős sikereket, és valószínűleg egyre több fontos és vezető pozícióban láthatunk majd nőket.

A 9-es csillag a szemhez, a szívhez, az elméhez kapcsolódik, így ezekkel a testrészekkel, illetve a mentális betegségekkel, agyi rendellenességekkel kapcsolatban számíthatunk bizonyos orvosi előrelépésekre vagy áttörésekre. Kiemelten fontos lehet minden, ami a látvánnyal kapcsolatos, mint például a virtuális valóság, a látványtervezés, a filmipar, média. Nem csodálkoznék, ha elterjedne akár az elektronikus szem is (kontaklencsébe helyezett kiterjesztett valóság). Hangsúlyosak lehetnek a szív dolgai átvitt értelemben is, mint például a pszichológia vagy a baráti, családi kapcsolatok fontossága. Az intellektus, a tudás, a tanulás, a felsőoktatás, az intellektuális munkák felértékelődnek az időszakban. Érdemes befektetni a tudásba.

A Tűz területek közé tartozik még az információs technológia, a digitalizáció, az internet, a mesterséges intelligencia, a robotika, a szoftveripar, a szórakoztatóipar, a szépségipar, szépségápolással kapcsolatos szolgáltatások, művészet, kultúra. Az állatok is a Tűz elemhez tartoznak, így a velük kapcsolatos szakmák is fellendülhetnek.

Ide tartozik az energia, így előtérbe kerülhetnek az alternatív energiaforrások, illetve áttörések, új megoldások is születhetnek e téren. Az elektronika és elektromosság is ide kapcsolódik, jelentősen teret nyerhetnek például az elektromos járművek. A 9-es csillag szimbolizálja a repülőgépeket, űrhajókat is (tűzenergiával meghajtott csövek az égen), így még inkább előtérbe kerülhet az űrkutatás, a légiközlekedés is.

Fontos szerepe lehet a vendéglátásnak (kávézók, éttermek) is, hiszen itt is megjelenik a , a tűzhely, a kemence, a forró étel és ital, mint Tűz analógia. De minden más szegmens, ahol hőt termelnek, vagy megjelenik a tűz, ide tartozik, legyen az akár szauna vagy kémiai kísérlet. Emellett a világítással, fénnyel kapcsolatos területek is előtérbe kerülhetnek, mint például a lézertechnika.