Aktuális

Feng Shui előrejelzés 2022

A Feng Shui szerint a ház is “élő”,  és „lelke” van. Az emberekhez hasonlóan, az épületnek is elkészíthető az energiatérképe, horoszkópja, a korának és tájolásának a figyelembevételével. Ebből kiderül, hogy a csí hogyan hat az ott élőkre egy adott időszakban. A házhoroszkópra hatnak éves, havi, sőt napi energiák (Repülő Csillagok) is, amelyek erősíthetik vagy gyengíthetik az adott területeken eleve uralkodó csillagokat. Ezeket  9 számmal jelöljük. (A Repülő Csillagok elméleti hátteréről bővebben olvashatsz itt.)

A Repülő Csillagok éves helyzetéből – abból, hogy az adott évben melyik égtájon melyik csillag helyezkedik el – következtetni lehet arra, hogy mikor melyik területen számíthatsz fellendülésre, harmóniára, mikor kell jobban odafigyelni az egészségre, mely életterületen várható visszaesés, mikor vagy hajlamosabb a vitatkozásra, mikor tudsz könnyen ismerkedni, mikor érhetnek váratlanul bekövetkező kellemetlen események, mikor, milyen téren keveredhetsz könnyen jogi ügyekbe, pletykákba. Javaslatokat kapsz arra vonatkozóan, hogy lakásod és életed különböző területein mire érdemes odafigyelned, és milyen orvoslási eszközöket célszerű használnod.

Repülő Csillagok 2022

Ház középpontja

A ház középpontjába a 5-ös váratlan események csillag repül be idén. Ez hozhat kihívásokat, problémákat, nem várt nehézségeket, hirtelen felmerülő, stresszel járó megoldandó feladatokat az élet bármely területén, hiszen a középső rész kihat az egészre. Igyekezz a lehető leginkább elkerülni a lakás ezen területét. Ha nem sikerül, akkor pedig használd az orvoslást, és igyekezz minél pozitívabb gondolkodást fenntartani! Érdemes tudatosan ráerősíteni erre, jógázz, meditálj, sportolj, végezz bármilyen hozzád illő tevékenységet, aminek a hatására örömteli tudsz lenni, és fenn tudod tartani a pozitív rezgést. Ha mentálisan erős vagy, kevésbé tudnak lerántani a negatív energiák. Próbáld tudatosan tréningezni magad erre!

Orvoslás: ha a lakásod középpontjában sokat tartózkodsz, pl. itt a kedvenc ülőhelyed, az íróasztalod, ahonnan dolgozol egész nap, vagy itt az ágyad, érdemes elhelyezned ide egy fém tárgyat és/vagy szürke, ezüst, fehér kiegészítőt! Ha itt olyan rész van, ahol nem töltesz érdemben időt (pl. fürdő, tároló, gardrób), akkor a csillag hatásai sem lesznek olyan erősek, így nem fontos annyira az orvoslás.

Észak – Karrier

A Karrier területén helyezkedik el idén 1-es harmónia csillag. A munkában és az emberi kapcsolatokban hozhat ez az állás harmóniát, stabilitást. Bölcs döntéseket tudsz most hozni, melyek kihatással lehetnek a hosszabb távú jövődre is. Érdemes ezért megfogalmaznod magadnak, hogy mik a karriered terén a hosszú távú célkitűzéseid, mert az energiák segítik a megvalósulásukat.

Az ún. “Három shá” egy kedvezőtlen energia, mely évről évre változtatja a helyét. Nem jó háttal ülni annak az iránybak, ahonnan ez az energia hat. Idén ez most Észak. Ezt a területet ne bolygasd!

Megerősítésképp használj egy kisebb mozgó tárgyat ezen a területen, főként, ha ezen a területen az eredeti házhoroszkópod szerint jó Vízcsillag van!

Dél-Nyugat – Párkapcsolat, szerelem

A 2-es betegség csillag kerül idén erre a területre. Ez az állás hozhat bizonytalanságot, aggodalmakat és kihívásokat, elsősorban érzelmileg, illetve a párkapcsolatban. Amennyire tudod, igyekezz elkerülni ezt a részt idén a lakásodban. Ha ez nem megy a lakás adottságai miatt, akkor élj az orvoslás lehetőségével és ami még fontosabb, ebben az esetben fokozottan figyelj a gondolataidra! Kerüld a negatív gondolatokat, aggodalmakat! Gondolkozz pozitívan, minden nap idézd fel magadban azokat a dolgokat, amikért hálás vagy, így sokkal kevésbé tud rád hatni a negatív energia! Ha párkapcsolatban élsz, minden nap vedd sorra azt is, hogy mit szeretsz a párodban, és miért vagy hálás neki. Töltsetek együtt tudatosan minőségi időt!

A Nagyherceggel szemközti irányban van az oppozíció helye, idén Dél-Nyugaton (a Nyugathoz közelebb eső harmadban). Nem ajánlatos háttal ülni ennek az iránynak. Nem szerencsések itt a felújítások, földmunkák, nagy zajjal járó tevékenységek, mert ha itt megborul a harmónia, akkor könnyen egészségügyi, anyagi és egyéb gondok jelentkezhetnek.

Orvoslás: ha ezen a területen sokat tartózkodsz, akkor helyezz ide egy fém tárgyat és/vagy szürke, ezüst, fehér kiegészítőt!

 Kelet – Egészség, család

A 3-as vita csillag kerül ide idén. Ez egy aktív, vibráló energia. Elősegíti a változást, az irányváltást, a kockázatvállalást. Érdemes azonban körültekintőnek lenni, mert a 3-as csillag igen aktív energiája – mivel nem időszerű csillag a mostani korban – vitákhoz, konfliktusokhoz vezethet, különösképpen a családon belül. Hogy az aktív energia ne egymásnak feszülésben csapódjon le, érdemes közösen sportolni a családtagjainkkal Amennyiben tudod, ezt a területet is inkább mellőzd idén. Ha nem tudod, akkor használd a lenti orvoslást és tippeket.

Orvoslás: égess 2 db, lehetőleg piros gyertyát/mécsest ezen a területen és/vagy tegyél ki piros színű kiegészítőt. (A pirosnál nem muszáj, hogy tűzpiros legyen, lehet ez bordó, élénk narancs vagy pasztell rózsaszín is, a lényeg, hogy mindig csak olyan színt használj, amit szeretsz is.)

Dél-Kelet – Gazdagság, siker

A Gazdagság, siker életterületen helyezkedik el idén 4-es akadémiai csillag. Segíti a csillag a tanulást, a kreativitást, és a kreativitásból származó bevételeket is növelheti. Ugyanakkor szétszórt, szeszélyes is lehetsz a csillag hatására, és lehet, hogy nehezebben tudod megfogni a pénzt, sőt akár hajlamos lehetsz az anyagi csapongásra is.

Orvoslás: Ha sok időt töltesz itt, és érzékeled magadon a csillag negatív hatását, akkor érdemes piros gyertyát/mécsest égetned itt vagy tegyél ide piros kiegészítőt!

Észak-Nyugat – Segítők, utazás

Erre a területre 6-os Fehér csillag repül be idén. Segíti az állás a kemény munkát és az előmenetelt, de a siker semmiképp nem hullik az öledbe, meg kell dolgoznod érte. Mivel a jelenlegi 8-as korszakban ez a csillag nem időszerű, ezért könnyen hozhat jogi bonyodalmakat, stresszt vagy azt az érzetet, hogy kívülről nyomás nehezedik rád. Mindenképp figyelj oda a jogi tisztaságra, a hivatalos papírokra, különösen valamilyen nagyobb változáskor (pl. költözés, munkahelyváltás) vagy kisebb-nagyobb utazások során! Ha erős stresszt, nyomást tapasztalsz, akkor pedig érdemes egy néhány perces meditációval, légzésfigyeléssel elcsendesíteni a tudatodat.

Orvoslás: ha érzékeled a fent leírtak negatív hatását, érdemes elhelyezned ide egy bambuszt vízben vagy bármilyen vágott virágot vízben.

Nyugat – Kreativitás, gyerek

Erre a területre idén a 7-es botrány csillag repül be. Erősíti a csillag a kommunikációs készséget. Jól meg tudod fogalmazni az ötleteidet, illetve könnyen megszállhat az ihlet. Ugyanakkor mivel nem időszerű most a 7-es csillag, megjelenhet ez a hatás kommunikációs félreértések, pletykák, híresztelések formájában is. Ha van gyermeked, akkor esetleg ő könnyebben szól vissza mint általában. Figyelj oda magadra, és ha netán te kezdenél pletykálkodásba, te mondanál valakiről valami rosszat a háta mögött, akkor állítsd meg a folyamatot.

Orvoslás: ha érzékeled a fent leírtak negatív hatását, érdemes elhelyezned ide egy bambuszt vízben vagy bármilyen vágott virágot vízben.

Észak-Kelet – Önművelés, tudás

Ezen a területen helyezkedik el idén 8-as jelen gazdagság csillag. Kifejezetten kedvező terület, igyekezz minél több időt tölteni itt is! Segíti ez az állás a tanulást, legyen ez akár konkrét iskola, tanfolyam, akár könyvekből származó ismeretek vagy önmagad mélyebb megismerése.

A Jupiter Nagyherceg idén ezen a területen helyezkedik el (az Kelethez közelebb eső harmadban). Nem szerencsés, ha ezen a területen építkezel vagy ásol, földmunkát végzel, nem jó “megzavarni” a Nagyherceget, mert akkor veszteségeket, problémákat okozhat. Lehetőleg ne ülj szemben ezzel iránnyal.

Ha a fent említett pozitív hatásokat tovább szeretnéd erősíteni, akkor megerősítésképp használj egy kisebb mozgó tárgyat ezen a területen (különösen, ha eleve jó Vízcsillag van itt a házhoroszkópod szerint).

Dél – Hírnév

Ezen a területen uralkodik idén az 9-es jövő gazdagság csillag. Ez is kedvező terület, érdemes sokat tartózkodni itt. A népszerűséged, hírneved erősödhet, a figyelem rád összpontosul, az emberek odafigyelnek a gondolataidra. Fellendülhet a társasági életed, fontosabbak lehetnek a baráti kapcsolatok.

Ha nem érzékeled ezeket az áldásos hatásokat, akkor megerősítésképp használj egy kisebb mozgó tárgyat ezen a területen. Ha a fent említett pozitív hatásokat tovább szeretnéd erősíteni, akkor megerősítésképp használj egy kisebb mozgó tárgyat ezen a területen (különösen, ha eleve jó Vízcsillag van itt a házhoroszkópod szerint).