Éves Repülő Csillagok

csillagA Feng Shui szerint a ház is „élő”,  és „lelke” van. Az emberekhez hasonlóan, az épületnek is elkészíthető az energiatérképe, horoszkópja, a korának és tájolásának a figyelembevételével. Ebből kiderül, hogy a csí hogyan hat az ott élőkre egy adott időszakban. A házhoroszkópra hatnak éves, havi, sőt napi energiák (Repülő Csillagok) is, amelyek erősíthetik vagy gyengíthetik az adott területeken eleve uralkodó csillagokat. Ezeket  9 számmal jelöljük.

Éves Repülő Csillagok

A Repülő Csillagok éves helyzetéből – abból, hogy az adott évben melyik égtájon melyik csillag helyezkedik el – következtetni lehet arra, hogy a Földön mely területen milyen tendenciák várhatóak, valamint arra, mire számíthatsz te: mikor melyik területen számíthatsz fellendülésre, harmóniára, mikor kell jobban odafigyelni az egészségre, mely életterületen várható visszaesés, mikor vagy hajlamosabb a vitatkozásra, mikor tudsz könnyen ismerkedni, mikor érhetnek váratlanul bekövetkező kellemetlen események, mikor, milyen téren keveredhetsz könnyen jogi ügyekbe, pletykákba. Javaslatokat kapsz arra vonatkozóan, hogy lakásod és életed különböző területein mire érdemes odafigyelned, és milyen orvoslási eszközöket célszerű használnod.

Repülő Csillagok 2020

This image has an empty alt attribute; its file name is Repülő-csillagok-2020-3.jpg

Ház középpontja

A ház középpontjába a 7-es csillag repül be idén. Ez az állás elősegítheti minden területen a kommunikációt, segítheti a kapcsolódást másokkal. Mivel a jelenlegi 8-as korszakban ez a csillag nem időszerű, ezért könnyen hozhat pletykákat, híreszteléseket, rosszmájú megjegyzéseket. Ha ilyet tapasztalsz, akkor használj ezen a területen egy bambuszt vízben!

Észak – Karrier

karrierlétra

A Karrier területén helyezkedik el idén 3-as vita csillag. A munkában és az emberi kapcsolatokban hozhat ez az állás feszültségeket. A vitás helyzetek elkerülése érdekében igyekezz elkerülni ezt a részt idén. Ha mégsem megy a lakás adottságai miatt, akkor élj az orvoslással!

Orvoslás: Tűz elem bevitele: gyertya, piros szín

Dél-nyugat – Párkapcsolat, szerelem

Az 4-es akadémiai csillag kerül idén erre a területre. Az egyedülállók könnyen ismerkedhetnek, és találhatnak párt. A meglévő párkapcsolaton belül is könnyebben alakulhat ki még nagyobb harmónia. Ha valaki tanul vagy szellemi munkát (kutatást, írást vagy valamilyen művészeti tevékenységet) végez lakása vagy irodája ezen területén, az számíthat sikerekre.

Ha a párkapcsolatban úgy érzed, hogy túl sok a feszültség, szeszélyesség, vagy esetleg hűtlenséget tapasztalsz, akkor érdemes orvosolást alkalmazni, a Tűz elem bevitelével. Pl.: gyertya, piros színű kiegészítők használata.

 Kelet – Egészség, család

család

Az 5-ös váratlan események csillag kerül ide idén. Mivel kedvezőtlen hely, igyekezz távol tartani magad ettől a területtől, hogy elkerüld a hirtelen, nem várt negatív fordulatokat, váratlan felbukkanó nehézségeket. Ez főleg az egészség vagy a családi kapcsolatok terén jelentkezhet. Ha nem tudod kivitelezni, hogy ne legyél itt, akkor mindenképp kövesd az orvoslást!

Orvoslás: Ha nem ódzkodsz a kínai szimbólumoktól, tegyél ide egy 6-os kínai fémpénz füzért. Vagy egyszerűen csak helyezz ide fém tárgyakat!

Dél-kelet – Gazdagság, siker

A Gazdagság, siker életterületen helyezkedik el idén a 6-os jogi ügyek csillag. Ez kedvező állás, mely segíti a munkahelyi előmenetelt, az anyagi gyarapodást. Siker koronázhatja a munkába befektetett igyekezetedet. Feljebb léphetsz a ranglétrán. Észreveszik a tehetségedet. Ha sokat tartózkodsz lakásod/irodád dél-keleti szektorában, akkor még inkább ki tudod aknázni ezeket a hatásokat. Mindenképpen figyelj arra, hogy őszinte, egyenes légy, és tartsd be a szabályokat, mert ellenkező esetben könnyen bonyolódhatsz jogi bonyodalmakba.

Ha úgy érzed, hatalommal kapcsolatos problémáid vannak, negatív fordulatokat élsz meg a munkában, vagy jogi nehézségeid vannak, akkor orvoslásképp helyezz erre a területre egy bambuszt vízben.

Észak-nyugat – Segítők, utazás

Erre a területre 8-as jelen gazdagság csillag repül be idén. Ez a legkedvezőbb csillag. Érdemes kihasználni ezt a területet azzal, hogy minél több időt töltesz itt, ha szeretnéd, hogy a dolgaid a lehető legszerencsésebben alakuljanak. A karrierépítést, pozícióváltást igencsak erősíti ez az állás. Valószínűleg a segítség is könnyen rendelkezésre áll, mikor szükséged van rá.

Ha nem tudod kihasználni a terület adta lehetőséget, és nem tudsz itt több időt tölteni a lakás adottságai miatt, akkor érdemes megerősítésképp egy kisebb mozgó tárgyat ide helyezni. (Azért kell óvatosan bánni a mozgó tárgyakkal, mert erősíti az adott területen lévő Vízcsillagot is, amely a ház horoszkópjából derül ki. Ha itt jó Vízcsillag van, akkor bátran lehet még több mozgó tárgyat betenni.)

Nyugat – Kreativitás, gyerek

children

Erre a területre idén a 9-es jövő gazdagság csillag repül be. Kreativitásod szárnyalhat. Sikerrel tudod megvalósítani a benned fogant ötleteket. Felszínre bukkan a tehetséged. A gyermekeknek kifejezetten kedvező állás.

Akkor érdemes megerősítést alkalmazni, ha a fent leírt hatásokat nem érzed kellő mértékben, és azt érzed, nehézségeid vannak az önkifejezéssel vagy érzelmileg instabilnak érzed magad. Ez esetben használj egy kisebb mozgó tárgyat ezen a területen. (Azért kell óvatosan bánni a mozgó tárgyakkal, mert erősíti az adott területen lévő Vízcsillagot is, amely a ház horoszkópjából derül ki. Ha itt jó Vízcsillag van, akkor bátran lehet még több mozgó tárgyat betenni.)

Észak-kelet – Önművelés, tudás

Ezen a területen helyezkedik el idén az 1-es harmónia csillag. Kifejezetten kedvező terület ez idén, igyekezz minél több időt tölteni itt! Segíti ez az állás az új projekteket, új kezdeteket, új kalandokat, valamint a jó hírnevet és a tanulást.

Ha a fent említett harmóniát nem érzed magadban, és érzelmi instabilitást tapasztalsz, akkor megerősítésképp használj egy kisebb mozgó tárgyat ezen a területen. (Azért kell óvatosan bánni a mozgó tárgyakkal, mert erősíti az adott területen lévő Vízcsillagot is, amely a ház horoszkópjából derül ki. Ha itt jó Vízcsillag van, akkor bátran lehet még több mozgó tárgyat betenni.)

Dél – Hírnév

Ezen a területen uralkodik idén a 2-es betegség csillag helyezkedik el. Mivel ez a csillag kedvezőtlen, érdemes elkerülni idén a déli területet, és minél kevesebbet tartózkodni itt. A népszerűséged, hírneved gyengülhet e csillag hatására, illetve valószínűleg kevésbé élsz társasági életet, lehet, hogy most szívesebben zárkózol kicsit magadba.

Orvoslás: Ha nem ódzkodsz a kínai szimbólumoktól, tegyél ide egy fém wu’ lou-t és egy 6-os kínai fémpénz füzért. Vagy egyszerűen csak helyezz ide fém tárgyakat.

Jupiter Nagyherceg

Az év uralkodó csillaga, a Jupiter Nagyherceg a Patkány évében Északon helyezkedik el. Nem szerencsés, ha ezen a területen építkezel vagy ásol, földmunkát végzel, nem jó “megzavarni” a Nagyherceget, mert akkor veszteségeket, problémákat okozhat. Lehetőleg ne ülj szemben ezzel iránnyal.

Orvoslás: Tegyél ki az északi területre egy Pi Yao-t, egy Jupiter Nagyherceget, illetve egy Bivalyt ábrázoló tárgyat.

Sui Po, az Évtörő

A Nagyherceggel szemközti irányban van az oppozíció helye, idén Délen. Nem ajánlatos háttal ülni ennek az iránynak. Itt sem szerencsések a felújítások, földmunkák, nagy zajjal járó tevékenységek, mert ha itt megborul a harmónia, akkor könnyen egészségügyi, anyagi és egyéb gondok jelentkezhetnek.

Orvoslás: Ajánlatos egy Pi Yao-t Délre helyezni.

Három Shá

3egiorzo

Az ún. „Három shá” egy ártalmas energia, mely évről évre változtatja a helyét. Nem jó háttal ülni annak az iránybak, ahonnan ez az energia hat. Ezt a területet se bolygasd, lehetőleg kerüld is el. Idén a Három Shá iránya déli.

Orvoslás: Helyezz lakásod/irodád déli részébe egy Pi Yao-t, egy Chi Lin-t és egy Fo kutyát ábrázoló képet!