Kert Feng Shui

A Feng Shui az ember és a környezet egyensúlyának megteremtésére törekszik, azért hogy egészségesebben, harmonikusabban éljünk. A kerted – és az ott lévő csí minősége közvetlenül befolyásolja az életedet, hiszen az energia – és vele együtt a lehetőségeid – ezen keresztülhaladva lépnek be a lakásodba.

Gondoltad volna, hogy hatással van az életedre, hogy hová építesz teraszt, hová ültetsz fát, hová raksz kemencét vagy kerti tavat? Ha ezeket megfelelő helyen alakítod ki, akkor a siker, harmónia könnyebben érkezik hozzád, ha viszont rossz helyre kerülnek, akkor problémákat, anyagi és egészségi gondokat okozhatnak.

A Kert Feng Shui-ból megtudhatod, hogy a személyes sikered és harmóniád érdekében:

  • Hová tegyél teraszt, kerti tavat, medencét, kemencét, a gyermekeknek játszós részt?
  • Hová ültess fát, bokrot, virágokat?
  • Milyen a csí áramlása a kertedben?
  • Hogyan van jelen az ún.  „négy mennyei lény” a ház külső környezetében?

Mi a „Négy Mennyei lény?”

A kínaiak képekben, szimbólumokban gondolkodnak, és a lakóház és környezete viszonyát az ún. „Négy Mennyei Lénnyel” írják le. A Feng Shui szerint a tökéletes ház elhelyezkedése egy fotelre hasonlít: hátulról hegy védelmezi (Fekete Teknős). A házból kifelé tekintve jobbra és balra domb helyezkedik el (Fehér Tigris és Zöld Sárkány), amelyek közül az utóbbi kicsit magasabb. A ház előtt tágas, nyitott tér van, ami összegyűjti a csí-t, és előnyös, ha folydogál előtte lassú sodrású folyó is (Fekete Kígyó). A folyó előtt alacsony domb van, melyre a házból rálátunk (Vörös Főnix). Természetesen itt nem konkrét folyóra, hegyre kell gondolni. A kertben ezek a formák fák, bokrok, virágok, kerítés alakjában jelenhetnek meg.

Repülő Csillagok a kertben

A Feng Shui legmagasabb fokú iskolája a Repülő Csillag Iskola. A ház építési időpontjának ismeretében el lehet készíteni az ún. házhoroszkópot, melyből kiderülnek a kedvező és kedvezőtlen területek a lakásban és a kertben egyaránt. Ez a módszer segít leginkább abban, mit hová alakíts ki a kertben.

Ha vizet szeretnél a kertedben – tó, szökőkút, medence, csobogó – akkor feltétlenül javasolt a Repülő Csillagok feltérképezése.

Hiszen a víz vonzza a csít. Ha ez a jó Repülő Csillagok valamelyikében van, az fokozza a csillag kedvező hatásait, segíti az anyagi gyarapodást, a sikert, ha azonban rossz Repülő Csillagba kerül, akkor a negatív energiákat erősíti meg, sok problémát okozva.

Bővebb információt a Repülő Csillag módszerről itt találhatsz.

A tanácsadás menete

  1. Terepszemle, tájolás
  2. A kert Feng Shui elemzésének elkészítése alaprajzon, mely tartalmazza a Repülő Csillag térkép felvázolását is a kertre vonatkozóan – amennyiben ismert a ház építésének időpontja. Ebből kiderül hogy a kert mely pontjain vannak kedvező és kedvezőtlen adottságok, és hogy hogyan a legcélszerűbb a kertrendezés.
  3. Személyes konzultáció, melynek során részletesen elmondom az elemzést és a javaslatokat.

Mi szükséges hozzá?

  • Alaprajz vagy méretarányos rajz a házról, kerttel együtt
  • Épület építési éve (ha ismert)
  • Helyszínrajz (ha van)

Az ár minden esetben egyéni megbeszélés alapján kerül megállapításra az igények és az adottságok függvényében.