Íróasztal

Alapszabályok az íróasztal elhelyezésére

  1. Íróasztalod ne legyen éppen szemben az ajtóval, mert az kényelmetlen, nyugtalan érzetet ad, hiszen az energia túl direkten rád irányul.
  2. Ne ülj háttal az ajtónak. Ez egyfajta „forgolódási kényszer”-t vonhat maga után, és szintén nyugtalanító, így a koncentráció sem lesz megfelelő.
  3. Ne helyezd lehetőleg az íróasztalodat fallal szemben, az rossz hatással lehet a kilátásaidra. Ha mégsem tudod másképpen megoldani, akkor orvoslásképp helyezz a falra egy mélységet ábrázoló képet.
  4. Az sem szerencsés, ha az íróasztalod szemben van az ablakkal, mert túlzott elmélázáshoz vezethet.
  5. Ne ülj háttal az ablaknak, egyrészt mert nem ad biztonságérzetet, másrészt, mert amúgy sem praktikus, ha az ablakból bejövő fény visszaverődik a számítógépeden.
  6. Legjobb, ha az íróasztalod az ajtótól számított legmesszebb sarokban áll, úgy, hogy a széked háttámlája a fal felé legyen, és ráláss az ajtóra.  Ez biztonságot ad, és jól átlátod a teret is.

Íróasztal mellett töltöd a napod nagy részét? Szeretnéd, hogy íróasztalod és ezáltal a közérzeted a lehető legharmonikusabb legyen?

Gyakori, hogy az ember az élete nagy részét az íróasztal mellett tölti, akár otthon, akár egy irodában. Ha már ez így van, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy ezt az időt milyen környezetben, hangulatban töltöd el. Köztudott, hogy a körülöttünk lévő tárgyak, bútorok hatással vannak ránk, ezt biztosan tapasztaltad már. Most megosztom veled, hogyan tudod a lehető legtöbbet kihozni az íróasztalodból, a különböző tárgyaid megfelelő helyre rakásával. És ami a jó hír, hogy ez az elrendezés nem csupán a közérzetedre hat jótékonyan, hanem fellendíti a különböző életterületeidet, sőt, akár az üzletmenetedet is!

Az íróasztalra rávetíthető a Feng Shui kilenc életterülete: a Karrier, Párkapcsolat, Egészség és család, Gazdagság és siker, Segítőkész emberek és utazás, Kreativitás és gyerek, Önművelés és tudás, Hír és hírnév, valamint a középső terület. Különböző tárgyaidat elhelyezheted úgy, hogy azok a lehető legnagyobb harmóniát hozzák neked, és beindítsák az életterületekhez kapcsolódó energiákat.

A középső rész jó, ha üres marad. A Karrier és emberi kapcsolatok területen helyezkedjen el a szék, a laptop. Ez szimbolizálja az egyéni küldetésedet, utadat. Jó, ha a Segítők, utazás területen van a telefon, de tehetsz ide képet vagy névjegykártyát arról is, aki szponzorál vagy segít téged. A Kreativitás, gyerek részre teheted a tollakat, ceruzákat, illetve ha van gyermeked, róla készült fotót is rakhatsz ide, ez otthonosabbá teheti az irodai légkört is. A párkapcsolat területre tehetsz ki képet a párodról, ahol együtt vagytok, és ha a munkád olyan, hogy nem árt az új partnerek bevonzása, akkor itt „gyűjtheted” őket. Jó, ha a Hírnév területre lámpa esik, a fény ugyanis erősíti a Tűz elemet, ami ennek a területnek az ura, segít téged az előrejutásban. A Gazdagság, siker területre helyezhetsz aprópénzt, egészséges növényt. Az egészség család részre rakhatsz ki családi képet, vagy tehetsz ide egy bambuszt. Ha munkádban fontos a csapatszellem vagy közös vállalkozásod van valakivel, akkor róluk is rakhatsz ide egy fotót. Az Önművelés, tudás területre rakhatsz olyan tanulmányt, könyvet, amiben mélyíteni szeretnéd a tudásodat vagy amit gyakorlatba szeretnél átültetni.