Feng Shui 2021

A Feng Shui szerint a ház is „élő”,  és „lelke” van. Az emberekhez hasonlóan, az épületnek is elkészíthető az energiatérképe, horoszkópja, a korának és tájolásának a figyelembevételével. Ebből kiderül, hogy a csí hogyan hat az ott élőkre egy adott időszakban. A házhoroszkópra hatnak éves, havi, sőt napi energiák (Repülő Csillagok) is, amelyek erősíthetik vagy gyengíthetik az adott területeken eleve uralkodó csillagokat. Ezeket  9 számmal jelöljük.

A Repülő Csillagok éves helyzetéből – abból, hogy az adott évben melyik égtájon melyik csillag helyezkedik el – következtetni lehet arra, hogy mikor melyik területen számíthatsz fellendülésre, harmóniára, mikor kell jobban odafigyelni az egészségre, mely életterületen várható visszaesés, mikor vagy hajlamosabb a vitatkozásra, mikor tudsz könnyen ismerkedni, mikor érhetnek váratlanul bekövetkező kellemetlen események, mikor, milyen téren keveredhetsz könnyen jogi ügyekbe, pletykákba. Javaslatokat kapsz arra vonatkozóan, hogy lakásod és életed különböző területein mire érdemes odafigyelned, és milyen orvoslási eszközöket célszerű használnod.

Repülő Csillagok 2021

Ház középpontja

A ház középpontjába a 6-os csillag repül be idén. Segíti az állás a kemény munkát és az előmenetelt, de a siker semmiképp nem hullik az öledbe, meg kell dolgoznod érte. Mivel a jelenlegi 8-as korszakban ez a csillag nem időszerű, ezért könnyen hozhat jogi bonyodalmakat, stresszt vagy azt az érzetet, hogy kívülről nyomás nehezedik rád. Mindenképp figyelj oda a jogi tisztaságra, a hivatalos papírokra! Ha erős stresszt, nyomást tapasztalsz, akkor pedig érdemes egy néhány perces meditációval, légzésfigyeléssel elcsendesíteni a tudatodat.

Orvoslás: ha a lakásod középpontjában sokat tartózkodsz, pl. itt a kedvenc ülőhelyed, az íróasztalod, ahonnan dolgozol egész nap, vagy itt az ágyad, érdemes elhelyezned egy bambuszt vízben vagy mindig legyenvágott virág vízben ezen a területen. Ha itt olyan rész van, ahol nem töltesz érdemben időt (pl. fürdő, tároló, gardrób), akkor a csillag hatásai sem lesznek olyan erősek, így nem fontos annyira az orvoslás.

Észak – Karrier

karrierlétra

A Karrier területén helyezkedik el idén 2-es betegség csillag. A munkában és az emberi kapcsolatokban hozhat ez az állás bizonytalanságot, kihívásokat. Amennyire tudod, igyekezz elkerülni ezt a részt idén a lakásodban. Ha ez nem megy a lakás adottságai miatt, akkor élj az orvoslás lehetőségével és ami még fontosabb, ebben az esetben fokozottan figyelj a gondolataidra! Kerüld a negatív gondolatokat, aggodalmakat! Gondolkozz pozitívan, minden nap idézd fel magadban azokat a dolgokat, amikért hálás vagy, így sokkal kevésbé tud rád hatni a negatív energia!

Orvoslás: Ha Ha nem tudod elkerülni ezt a részt a lakásban, és sok időt töltesz itt, akkor tegyél ide bármilyen fém tárgyat, kiegészítőt, fehér, ezüst, szürke kiegészítőt

Dél-nyugat – Párkapcsolat, szerelem

A 3-as vita csillag kerül idén erre a területre. Ez egy aktív, vibráló energia. Elősegíti a változást, az irányváltást, a kockázatvállalást. Érdemes azonban körültekintőnek lenni, mert a 3-as csillag igen aktív energiája – mivel nem időszerű csillag a mostani korban – vitákhoz, konfliktusokhoz vezethet, különösképpen a párkapcsolatban vagy annak kapcsán. Amennyiben tudod, ezt a területet is inkább mellőzd idén. Ha nem tudod, akkor használd a lenti orvoslást és tippeket. Ha egyedülálló vagy, jó esélyed lehet az ismerkedésre. Már meglévő párkapcsolaton belül pedig érdemes közös aktivitást találnod a társaddal (pl. közös sport), hogy a csillag erőteljes energiáját így vezessétek le, és ne vitákban, veszekedésben nyilvánuljon meg. Az orvoslás is fontos.

A Nagyherceggel szemközti irányban van az oppozíció helye, idén Dél-Nyugaton (a Délhez közelebb eső harmadban). Nem ajánlatos háttal ülni ennek az iránynak. Nem szerencsések itt a felújítások, földmunkák, nagy zajjal járó tevékenységek, mert ha itt megborul a harmónia, akkor könnyen egészségügyi, anyagi és egyéb gondok jelentkezhetnek.

Orvoslás: Ha nem tudod elkerülni ezt a részt a lakásban, és sok időt töltesz itt, akkor égess 2 db, lehetőleg piros gyertyát/mécsest ezen a területen és/vagy tegyél ki piros színű kiegészítőt. (A pirosnál nem muszáj, hogy tűzpiros legyen, lehet ez bordó, élénk narancs vagy pasztell rózsaszín is, a lényeg, hogy mindig csak olyan színt használj, amit szeretsz is.)

 Kelet – Egészség, család

család

A 4-es akadémikus csillag kerül ide idén. Segíti a csillag a tanulást, a kreativitást, ugyanakkor szétszórt, szeszélyes is lehetsz a hatására, és lehet, hogy nehezebben tudsz koncentrálni. Érdemes így odafigyelned, hogy az egészségeddel kapcsolatban megfontolt legyél, ne csapongj (pl. hirtelen nagy evések, majd diéták). A családi kapcsolatokban is előfordulhatnak hullámvölgyek, hirtelen kirohanások. Ezeket ellensúlyozhatod, ha együtt vesztek részt valamilyen művészetil, zenei vagy ismeretterjesztő eseményen. A covid alatt is bőven lehet találni online színházi előadásokat, koncerteket, virtuális városnézéseket stb… :)

Az ún. „Három shá” egy kedvezőtlen energia, mely évről évre változtatja a helyét. Nem jó háttal ülni annak az iránybak, ahonnan ez az energia hat. Idén ez most Kelet. Ezt a területet ne bolygasd, és lehetőleg kerüld is el. 

Orvoslás: Ha sok időt töltesz itt, és érzékeled a szétszórtságot, koncentrációs nehézséget, csapongást, feszültséget, akkor érdemes piros gyertyát/mécsest égetned itt vagy tegyél ide piros kiegészítőt.

Dél-kelet – Gazdagság, siker

A Gazdagság, siker életterületen helyezkedik el idén az 5-ös váratlan események csillag. Ez kedvezőtlen állás, mely problémákat, nem várt nehézségeket, hirtelen felmerülő, stresszel járó megoldandó feladatokat idézhet elő. Különösen igaz ez az anyagiak terén. Igyekezz a lehető leginkább elkerülni a lakás ezen területét. Ha nem sikerül, akkor pedig használd az orvoslást, és hasonlóan a 2-es csillagnál leírtakhoz, igyekezz minél pozitívabb gondolkodást fenntartani. Érdemes tudatosan ráerősíteni erre, jógázz, meditálj, sportolj, végezz bármilyen hozzád illő tevékenységet, aminek a hatására örömteli tudsz lenni, és fenn tudod tartani a pozitív rezgést. Ha mentálisan erős vagy, kevésbé tudnak lerántani a negatív energiák. Próbáld tudatosan tréningezni magad erre!

Orvoslás: Ha időt töltesz ezen a területen, akkor helyezz ide fém tárgyat és/vagy szürke, ezüst, fehér kiegészítőt!

Észak-nyugat – Segítők, utazás

Erre a területre 7-es botrány csillag repül be idén. Erősíti a csillag a kommunikációs készséget, különösen a férfiak esetében. Szerencsés lehet azok számára, akiknek a munkájában fontos a beszéd, a kommunikáció. Ugyanakkor mivel nem időszerű most a 7-es csillag, megjelenhet ez a hatás kommunikációs félreértések, pletykák, híresztelések formájában is. Figyelj oda magadra, és ha netán te kezdenél pletykálkodásba, te mondanál valakiről valami rosszat a háta mögött, akkor állítsd meg a folyamatot.

Orvoslás: ha érzékeled a fent leírtak negatív hatását, érdemes elhelyezned ide egy bambuszt vízben vagy bármilyen vágott virágot vízben.

Nyugat – Kreativitás, gyerek

children

Erre a területre idén a 8-as jelen gazdagság csillag repül be. Kreativitásod szárnyalhat. Sikerrel tudod megvalósítani a benned fogant ötleteket. Felszínre bukkan a tehetséged. A gyermekeknek kifejezetten kedvező állás. Igyekezz minél több időt tölteni ezen a területen!

Akkor érdemes megerősítést alkalmazni, ha a fent leírt hatásokat nem érzed kellő mértékben, és azt érzed, nehézségeid vannak az önkifejezéssel vagy érzelmileg instabilnak érzed magad. Ez esetben használj egy kisebb mozgó tárgyat ezen a területen. (Azért kell óvatosan bánni a mozgó tárgyakkal, mert erősíti az adott területen lévő Vízcsillagot is, amely a ház horoszkópjából derül ki. Ha itt jó Vízcsillag van, akkor bátran lehet még több mozgó tárgyat betenni.)

Észak-kelet – Önművelés, tudás

Ezen a területen helyezkedik el idén 9-es jövő gazdagság csillag. Kifejezetten kedvező terület, igyekezz minél több időt tölteni itt is! Segíti ez az állás a tanulást, legyen ez akár konkrét iskola, tanfolyam, akár könyvekből származó ismeretek vagy önmagad mélyebb megismerése. Kifejezetten vágyhatsz a társasági életre (remélhetően a covid alábbhagyásával hamarosan élhetsz is majd ezzel a lehetőséggel). A figyelem rád összpontosul, nagy hatást tudsz tenni az emberekre.

A Jupiter Nagyherceg idén ezen a területen helyezkedik el (az Északhoz közelebb eső harmadban). Nem szerencsés, ha ezen a területen építkezel vagy ásol, földmunkát végzel, nem jó “megzavarni” a Nagyherceget, mert akkor veszteségeket, problémákat okozhat. Lehetőleg ne ülj szemben ezzel iránnyal.

Ha a fent említett pozitív hatásokat tovább szeretnéd erősíteni, akkor megerősítésképp használj egy kisebb mozgó tárgyat ezen a területen. (Itt is igaz, hogy azért kell óvatosan bánni a mozgó tárgyakkal, mert erősíti az adott területen lévő Vízcsillagot is, amely a ház horoszkópjából derül ki. Ha itt jó Vízcsillag van, akkor bátran lehet még több mozgó tárgyat betenni.)

Dél – Hírnév

Ezen a területen uralkodik idén az 1-es harmónia csillag helyezkedik el. Ez is kedvező terület, érdemes sokat tartózkodni itt. A népszerűséged, hírneved erősödhet, az emberek odafigyelnek a gondolataidra. Bölcsességeddel segíteni tusz másoknak, és ugyanígy te is kapsz okos tanácsokat, ha szükséged van rá.

Ha nem érzékeled ezeket az áldásos hatásokat, akkor megerősítésképp használj egy kisebb mozgó tárgyat ezen a területen. (Itt is igaz, hogy azért kell óvatosan bánni a mozgó tárgyakkal, mert erősíti az adott területen lévő Vízcsillagot is, amely a ház horoszkópjából derül ki. Ha itt jó Vízcsillag van, akkor bátran lehet még több mozgó tárgyat betenni.)