Gutori Annamária – mandalafestő

AmiGutori Annamária vagyok. Sok évvel ezelőtt ismerkedtem meg a mandalák csodálatos világával. Azóta is az életem része a mandala festés. Szívesen alkotok mandalákat, melyek az életünk különböző részein nyújthatnak segítséget. Legyen szó bármilyen problémáról, betegségről. A mandalákkal nemcsak a szervezetünk és gondolataink felé irányíthatunk pozitív energiát, hanem egyes életterületünk működését is befolyásolhatjuk jó irányba. Vannak olyan mandalák is, amik a Feng Shui szerinti térrendezés egyes területeit erősítik.

A mandala szó, az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkritból származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. A mandalát nézve, a képre koncentrálva harmonizálhatjuk magunkat, a nekünk tetsző képpel gyógyíthatjuk testünket, lelkünket. Kikapcsolódhatunk stresszes világunkból, emelkedett tiszta gondolatokra és különleges összefüggésekre ébredhetünk rá.

Kiemelkedő jelentősége van a benne szereplő formáknak, színeknek, szimbólumoknak. Mandalák fontos szerephez jutottak szinte minden nép életében díszítőművészetében. Többek között megtalálhatóak templomokban, őskori barlangrajzokban és az inka-maja kultúrában.

A mandalákat selyemre festem. Eddigi munkáim egy része megtekinthető a: http://old.zsannamari.hu/galeria.html

Jó nézelődést 

Annamari
06205397324