Bejárat

Bejárati ajtód a lakásod „szája”. Ezen keresztül jössz be a házba, de nem csak te, hanem azbejárat életenergia – más néven csí – is. A Feng Shui szerint éppen ezért, az, hogy az életedbe mennyi kedvező lehetőség érkezik, szoros összefüggésben van azzal, milyen a bejáratod.

  1. Állj be a bejárati ajtódba, úgy, hogy kifelé nézz a lakásból! Figyeld meg, mit látsz! Látsz-e például bármilyen hegyes, éles dolgot, ami az ajtóddal szemben van? Lehet ez akár egy másik ház sarka, egy oszlop vagy fatörzs is. Ezek elvághatják a szerencsédet. Ha tapasztalsz ilyet, orvoslásképp tegyél domború bágua tükröt a bejárati ajtódra, ez visszaveri a negatív energiákat.

  2. Szintén az ajtóban állva, figyeld meg, milyen a bejáratod környéke. Mennyire könnyen megközelíthető? Vannak-e körülötte, előtte olyan nem használt vagy használt tárgyak, amiket kerülgetni kell, amikor be szeretnél lépni a lakásba? Milyen érzés nézni a bejáratod környékét? Az az érzésed, hogy hangulatos és szép? Vagy netán koszos, esetleg nyomasztó? Ha nincs maradéktalanul jó érzésed, akkor rakj rendet a bejáratod előtt, legyen az könnyen megközelíthető, tiszta és hívogató. Ezt segítheted azzal, hogy egy-egy cserpes életerős örökzöld növényt teszel a bejáratod két oldalára, és teszel ki egy szép lábtörlőt. 

  3. Most helyezd a figyelmedet a bejárati ajtódra! Nézd meg, mennyire tiszta! Ha nem az, tisztítsd meg! Tehetsz ajtódíszt is rá, az még hangulatosabbá teszi!

  4. Fordulj egy kicsit az ajtóból a lakás felé! Nézd meg, hogy ki tudod-e nyitni legalább 90 fokban az ajtót. Ha nem, gondoskodj róla, hogy lehetőleg ki tudd, pakold el az ajtó mögül azokat a dolgokat, amik ezt akadályozzák!

  5. Figyeld meg, milyen az a tér, ahová belépsz! Tágas, kellemes? Vagy szűkös, mert rögtön falra nyílik az ajtó és kicsi a hely? Ha igen, akkor tegyél arra a falra egy nagy tükröt, amire az ajtó nyílik, az tágítani fogja a teret!