Gyerekszoba

Milyen a Feng Shui szempontból ideális gyerekszoba?

Előnyös, ha a fal színe nem túl harsány, hanem inkább pasztell. Az élénk színeket inkább a kiegészítőkkel, bútorokkal, képekkel vidd be. A zöld szín különösen illik a gyerek szobába, mert a Fa elemhez tartozik, ami a növekedést, fejlődést szimbolizálja. A szoba lehetőleg legyen tágas, és ne legyen túlzsúfolt, mert az belső feszültséget okozhat. 

Hangulatos lehet az is, ha van egy kis mesefal a szobában, ez jó hatással van a gyerekek fantáziájára. Fejleszti a képzelő erőt a szobába felfüggesztett színes mobil is, ami nem ad hangot, de a légmozgásra reagál. A szobában elhelyezett családi fénykép erősíti a családi kapcsolatokat. Mellőzd az agressziót ábrázoló képeket, tárgyakat (fegyverek, vadállatok, halálfej stb…), mert azok belső szorongást okozhatnak a gyermekben.

Szerencsés, ha az ágy az ajtóhoz képest a legtávolabbi sarokban helyezkedik el. Innen a gyermek jól rálát az ajtóra, ez növeli a biztonság érzetét. Nagyon fontos, hogy a gyermek ágya ne lógjon a levegőben, hanem legyen a feje mögött fal, mert ha nincs, az nyugtalansággal töltheti el. Az ágy fölött ne legyen polc, az nyomaszthatja. Az ágya felé ne mutasson semmilyen él, sarok, mert az kellemetlen érzetet ad.

Az íróasztal elhelyezésénél figyelj oda, hogy lehetőleg ne tedd fallal szembe, az bezártságot ad, nem csak fizikai értelemben, hanem szellemileg is. Ha mégsem tudod másképp megoldani valami miatt, hogy így legyen, akkor tegyél mélységet ábrázoló képet a falra, szem magasságban. Az sem szerencsés, ha az íróasztal pont szemben van az ajtóval, vagy ha a gyermek háttal ül az ajtónak. Ettől nyugtalan lehet, és ösztönösen forgolódhat az ajtó irányába. Az íróasztal legmegfelelőbb helye az ajtótól legtávolabbi sarokban van. Fontos, hogy a gyermek háta mögött legyen fal, és jól rálásson az ajtóra. Így sokkal nagyobb biztonságban érzi magát, és jobban tud koncentrálni is.

Általános Feng Shui szabály, hogy az ajtóval szemben lehetőleg ne legyen ablak, mert úgy a csí, az életenergia könnyen kiszökik, és nem kering a szobában. Ez a gyerekszobában is így van. Ha mégis szemben vannak egymással, akkor tegyél egy ablakképet szemmagasságba az ablakba, vagy lógass fel egy szivárvány kristályt, tégy oda növényt, függönyt.

Ha szeretnéd megerősíteni a kapcsolatodat gyermekeddel, akkor tegyél lakásod nyugati részére, a Kreativitás, gyerek életterületre egy fényképet róla!

Fontos tudni, hogy a fent leírtak általános tippek. Egy Feng Shui elemzés változtathat az ágy, az íróasztal helyén, a lakás és a gyermek személyes adottságainak figyelembe vételével.

Ha szeretnél átfogóbb képet kapni lakásod Feng Shui-járól, akkor keress bátran az info@fengshuizzunk.hu e-mail címen vagy a 0620-4180801-es telefonszámon (Kati)!

Felhívom a figyelmedet, hogy Gerőné Czotter Andrea vállal mesefal festést, és készít mobilokat is, kifejezetten gyerekszobába. Ha szeretnéd igénybe venni a szolgáltatását, írj egy e-mailt: info@fengshuizzunk.hu