Kívánságlista

Tízmilliószoros nap

A tibeti buddhisták szerint minden évben négy alkalommal különleges égi adományként egy pulzáló energianyaláb érkezik a Földre, mely körbeöleli a bolygót, felerősíti és megsokszorozza a gondolatok erejét, és növeli a megvalósulásuk lehetőségét. A pozitív és a negatív teremtő energiák egyaránt felerősödnek, és 10 milliószoros erővel hatnak. 2016-ban ilyen napok: február 22. hétfő, május 21. szombat, július 8. péntek, október 22. szombat.

Fontos, hogy ezen a napon figyelj önmagadra és légy tudatos! Igyekezz arra gondolni, amit teremteni szeretnél az életedben! Teremts olyan körülményeket magadnak, hogy minél több számodra pozitív helyzettel, személlyel, körülménnyel találkozhass a tízmilliószoros napokon. Adj hálát minden jóért, ami az életedben már jelen van.

Hogyan használhatod ki még hatékonyabban ezt a különleges napot a Feng Shui-val?

Ami a legfontosabb e tekintetben, az a Segítőkész emberek életterület (Észak-nyugat) rendbe tétele és energetizálása.

Első lépés: Rendrakás

„Rend a lelke mindennek!”-tartja a régi mondás, de különösen igaz ez a Feng Shui-ban. Az első lépés, hogy csinálj itt rendet, és takaríts ki. Emellett figyelj oda, hogy ne tárolj itt semmi olyat, amire nincs igazán szükséged, és amire szükséged van, azokból se tárolj itt túl sokat, legyen szellős, áttekinthető a terület!

Második lépés: Energetizálás

Ez csak az előző lépés után következhet, mert ha az előző lépést kihagyod, a rendetlenség, a káosz energiáit fogod erősíteni, amivel biztos, hogy többet ártasz, mint használsz.

Mivel az észak-nyugati terület a Fém elemhez tartozik, így a következőkre figyelhetsz oda ezen a részen:

 • Jó, ha ezen a területen a Fém elem színei (ezüst, arany, valamint a fehér, és a szürke árnyalatai dominálnak. (Ha viszont ezek távol állnak ízlésvilágodtól, vagy lakásod berendezésének stílusától, alkalmazhatod a Föld elem színeit is, hisz a Föld elem támogatja a Fém elemet. Ezek a sárgától a narancson és okkeren át a barnáig terjedő árnyalatok.)
 • Az itt elhelyezett tárgyak formája leginkább kerek, ovális (Fém elem), vagy közel szabályos négyzet, téglalap (Föld elem) legyen.
 • Helyezd itt el hited, vallásod jelképeit, szent képet, szobrot, esetleg elhunyt szülők, nagyszülők, ősök képét, akiktől földöntúli segítséget vársz.
 • Ha van elég természetes, vagy mesterséges fény ezen a területen, akkor Feng Shui-s kristályokkal is energetizálhatod a területet.

Harmadik lépés: Kívánságlista

Egy jól energetizált Segítők életterület önmagában még nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy épp úgy irányuljon életed, ahogy az neked a legmegfelelőbb legyen. A teremtés szempontjából fontos, hogy megfogalmazd, mit is szeretnél pontosan!

Hogyan készítsd el?

 • A kívánságaidat nagyon pontosan, határozottan fogalmazd meg mindenféle – általad fontosnak tartott – konkrétum legyen benne (hely, idő, összeg, életkor, határidő, stb.). Kerüld a „nem”, „ne” szavak használatát!
  Például: ha társat szeretnél, nem elég annyit írni, hogy „legyen egy társam”. Ebben az esetben előfordulhat ugyanis, hogy lesz ugyan társad, mégsem olyan, mint amilyet szerettél volna. Az alapján, hogy te mit tartasz fontosnak, konkretizáld, hogy pontosan milyen társat szeretnél (kor, tulajdonságok, azok a dolgok, amiket szeretnél megkapni tőle).
 • A kívánságlistádat lehetőleg piros papírra, ennek hiányában piros tollal írd! A Feng Shui filozófiája szerint a piros szín életet visz mindabba, amin alkalmazzuk.
 • Kerüld a ceruza használatát, mert amit ceruzával írunk, az megváltoztatható, azt nem is kell annyira komolyan venni! Ha elrontottad, inkább kezdd elölről, ne javítgass bele!

Az elkészült és feltekert kívánságlistádat kösd piros zsinórral egy elefánt szobor ormányára vagy tedd piros borítékba, de figyelj oda, hogy ne zárd le! Ez esetben tehetsz a közelébe egy kristályt természetes vagy mesterséges fényforrás elé, ez energetizálja a kívánságaidat. Kívánságlistádat (írással felfelé) ékkő formájú kristálygyűrűbe is helyezheted, ez úgy van kialakítva, hogy kivetítse kívánságaidat az univerzumba, ahol azok elindulnak a megvalósulás útján. A Kívánságlistádat helyezd lakásod észak-nyugati területére!

Negyedik lépés: Hálapapír

Fontos, hogy megfogalmazd azokat a dolgokat, amikért hálás vagy az életedben! Előfordult már veled, hogy azon kaptad magadat, hogy arra fókuszálsz, mi az, ami nem működik az életedben, mi az, amit még nem értél el, de szeretnél, és közben természetesnek vetted azokat, amik jól működnek, és nem adtál értük hálát? Amire fókuszálod a gondolataidat, annak adsz teremtő energiát. Ezért fontos, hogy odafigyelj, és ezzel energiát adj azoknak a dolgoknak is, amelyek jól működnek az életedben, amelyeknek örülhetsz és amelyekért hálás lehetsz. Ezzel a nézőpontod is változik, és könnyen lehet, hogy még a bőrödben is jobban érzed majd magad. Próbáld ki, és figyeld a hatást!

Hogyan készítsd el?

 • Gondold át, mely területek működnek jól az életedben, mik azok a dolgok, amikért hálás vagy!
 • Írd le ezeket piros tollal, odafigyelve, hogy a szövegbe ne javíts bele, és ne írj bele tagadást. Például ha örülsz annak, hogy egészséges vagy, ne úgy fogalmazz, hogy „hálás vagyok, hogy nem vagyok beteg”, hanem úgy, hogy „hálás vagyok, hogy egészséges vagyok”.
 • Tedd egy piros borítékba a megírt Hálapapírt, és ne zárd le azt!
 • Helyezd a borítékot lakásod észak-nyugati területére!